Leonie Nooteboom

Update: Na een aantal weken samengewerkt te hebben met Bram ben ik clubkampioen geworden op mijn thuisbaan!

Al zoekende naar “weer” een andere golf pro kwam ik gelukkig terecht op de website van Bram.
Mijn hcp is 8,8 en zeker nog lang niet stabiel. Maar ik heb nog een veel andere hcp en dat is faalangst. Bang om op moeilijke momenten vb in wedstrijden de fout in te gaan. En we weten allemaal als golfer dat dat ook precies is wat gaat gebeuren.
Mijn golf lat leg ik hoog, mijn faalangst is hoog, mijn techniek moet soort van perfect. Wat kost me dat vreselijk veel energie.
Perfectie en faalangst leveren controle op! Dus wat ging ik doen! Nog meer oefenen , nog meer willen weten hoe je moet swingen, chippen, pitchen en putten. Maar daar zit niet de oplossing.

De winst is te behalen door dit hele gecontroleerde systeem” old skool” denken los te laten en vanuit je gevoel het spel gaan benaderen

En dat is wat Bram met je doet!

Ik ging ervaren dat de golfclub een verlenging is van mijn arm, ik doorvoel nu waar de shaft zit en waar mijn clubhoofd zit in de swing.
En vanuit dit voelen en contact maken met de club ging ik weer terug naar een natuurlijke swing. Er bestaat namelijk geen perfectie. Iedereen is anders , iedereen heeft andere mogelijkheden. Kijk maar op de PGA tour. Scotty Scheffler lijkt totaal uit balans en zijn voeten gaan alle kanten op maar dit is wat bij hem past! En wat goed voelt kost minder energie.

De oefeningen van Bram zijn allemaal gericht om één te worden met je club en met de bal. Het raakmoment.
De oefeningen benaderen meer de ligging van de bal zoals we die in de baan kunnen tegenkomen.
Nooit meer een excuus dat het lastig is dat je niet kan adresseren of dat de bal onder of boven je voeten ligt. De baan is namelijk geen “ perfecte” drive-in range. De baan is grillig en dat maakt golf zo onwijs interessant.

Dus wil je het idee verlaten van HOE sla je een goede bal, ga dan naar Bram en je slaat na wat geduld en oefening een bal die past bij jouw lichaam waar je meer gevoel inlegt en minder denkt!

Een win win situatie!!