Angelique van Hest

Ik speelde enkele maanden golf bij Prise d’Eau toen ik door vriendinnen werd gewezen op Bram en zijn Perception golf. Dit sprak mij meteen aan omdat ik merkte dat ik bij het zelfstandig trainen op de driving range eigenlijk nooit precies wist waaraan ik kon werken. Natuurlijk oefende ik alle houdingsaanwijzingen die ik had gekregen van mijn leraar maar het leek toeval als ik een goede bal sloeg. Eigenlijk begon de lol in het spel enigszins te verliezen.

De eerste les met Bram werd me gelijk duidelijk dat hij het over de essentie van golfspelen heeft namelijk: waar wil ik dat de bal heengaat en hoe dien ik dan mijn clubblad de bal te laten raken. Daar was ik op die manier nog nooit mee bezig geweest of op gewezen! Meteen tijdens de eerste les merkte ik al dat ik met veel meer plezier stond te oefenen omdat zijn aanwijzingen mij duidelijk maakten hoe ik regie kreeg over mijn clubblad en daarmee over de richting van de bal. En door me daar op te focussen deed mijn lichaam vanzelf wat mijn vorige leraar mij had verteld. Alleen volgde mijn lichaam nu mijn intentie om de bal op een bepaalde manier te raken, een veel logischere volgorde! 

Als ik nu alleen oefen weet ik beter en beter waar het aan ligt als de bal niet doet wat ik wil en bovenal: ik sla verder met veel minder inspanning omdat ik de zwaartekracht en het swingmoment van zowel mijn lichaam als mijn club optimaal benut. Daardoor speel ik veel organischer en natuurlijker en heb nooit meer last van mijn rug of armen. EN vooral: ik heb veel meer plezier in het spel en succes!